ViaMichelin – ΤΕΛΕΙΟ GPS NAVIGATION

22 01 2008

Την Garmin την συμπαθώ αλλά δυστυχώς δεν δέχεται χάρτες από τρίτους developer παραμόνο τους δικούς της. Την Mio και το Destinator το συναντώ παντού και ειλικρινά με έχει κουράσει που όλοι την προτιμούν. Αν μη τι άλλο αυτό δείχνει ότι έχουν κάνει αρκετά καλή δουλειά αλλά η όλη φάση θυμίζει «μονοπώλειο» στο δικαίωμα επιλογής και το οποίο απεχθάνομαι.

Σήμερα λοιπόν θα παρουσιάσω την ViaMichelin. H γνωστή εταιρεία ελαστικών από το 2000 μέσω του http://www.viamichelin.com σχεδιάζει προιόντα και υπηρεσίες travel assistance. Το όλο portal είναι άψογο, αρκετά κατατοπιστικό αλλά και εύχρηστο. Οι κύριες υπηρεσίες αφορούν στην χάραξη διαδρομών για την πραγματοποίηση ταξιδιών θέτοντας τα αντίστοιχα σημεία αναχώρησης και προορισμού. ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΨΟΓΑ. Οι διαδρομές αφορούν τόσο τα τετράτροχα όσο και τα δίτροχα. Σε αυτό το σημείο θα παρουσιάσω το portal μέσω κάποιον screen shots. Τώρα θα με ρωτήσετε γιατί ανέφερα πιο πάνω τις Garmin & Mio. Επειδή τα αποτελέσματα του χάρτη μπορείτε να τα φορτώσετε στο GPS της ViaMichelin. Υπάρχουν τρία μοντέλα τα οποία έχετε στην διαθεσή σας να διαλέξετε. Αυτό που δεν γνωρίζω ακόμα είναι αν οι χάρτες της ViaMichelin μπορούν να γίνουν «install» και σε άλλα GPS Navigator.

Το σενάριο έχει ως εξής: καλοκαίρι 2008. Ιούνιος μήνας και η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου ετοιμάζεται για το πρώτο παιχνίδι στο Euro 2008 ενάντια στην Σουηδία στις 10.6.08. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο Σάλτσμπουργκ (Stadion Salzburg Wals-Siezenheim, Salzburg, Austria). Το σχέδιο είναι ένα road trip από την Αθήνα στο Σάλτσμπουργκ.

Αφού πληκτρολογήσουμε το URL, ανοίγει η κεντρική σελίδα του portal

main.jpg

Από την κεντρική σελίδα το ViaMechelin μας προϊδεάζει για τις δυνατότητες του. Οι κύριες λειτουργίες φαίνονται κάτω από τις σημαίες των χωρών. Maps, Driving Direction, Hotels, Tourism, Motoring, My ViaMichelin, GPS Navigation. Για την περίπτωση την δικιά μας επιλέγουμε την δεύτερη υπηρεσία «Driving Direction».

kritiria.jpg

Στην σελίδα που θα ανοίξει παρουσιάζετε ολόκληρο το μεγαλείο της ViaMichelin. Ορίζουμε τα στοιχεία αναχώρησης και προορισμού τα οποία είναι τα ίδια και στις δύο πλευρές (χώρα, πόλη, διεύθυνση ή Τ.Κ). Τώρα εάν θέλουμε πατάμε Search. Αλλά επειδή πιστέψτεμε δεν θέλουμε 🙂 scrollάροντας παρακάτω βλέπουμε τις extra διαθέσιμες επιλογές. Ποιές είναι; συνοπτικά επιλέγουμε μεταξύ αυτοκινήτου ή μηχανής, το συντομότερο ή κοντινότερο δρόμο, checkάρουμε τις επιλογές να αποφύγουμε κόμβους με κίνηση ή με διόδια 😉 μπορούμε ακόμα να επιλέξουμε αν θα πάμε με τα πόδια ή με ποδήλατο!!!.

Επιπλέον καλούδια της υπηρεσίας είναι η μέρα αναχώρησης, ο προσδιοριμός της μέτρηση των αποστάσεων, το νόμισμα που θα κάνουμε χρήση, τι τύπο αυτοκινήτου θα χρησιμοποήσουμε, αλλά και ο προσδιορισμός στο περίπου της τιμής του λίτρου των καυσίμων που δέχεται το όχημα.

Για την παρουσίαση τα δεδομένα που εισάγαμε είναι: από Αθήνα για Σάλτσμπουργκ, κάνοντας την κοντινότερη απόσταση, περνόντας από τα σύνορα των χωρών, αποφεύγοντας κόμβους με κίνηση, μέτρηση αποστάσεων σε km, νόμισμα Euro, κατηγορία αυτοκινήτου compact, τιμή βενζίνης 1,3euro.

xartis.jpg

Επόμενη σελίδα και οι ευχάριστες εκπλήξεις συνεχίζονται. Εδώ μπορούμε να δούμε σε πλήρη ανάλυση τον χάρτη του δρομολογίου μας συνοδευόμενος με κάποιες χρήσιμες ενδείξεις. Η παρουσίαση αυτών φαίνετια κάνοντας scroll down την σελίδα. Το καλύτερο είναι ότι τα αποτελέσματα αυτά μπορούμε αν έχουμε συμβατές GPS συσκευές να τις περάσουμε σε αυτές. Όχι μόνο τον χάρτη αλλά το report που εμφανίζεται.

Παρατηρήστε την ποιότητα της παρεχόμενης πληροφορίας. Βήμα βήμα με μεμονομένο κομμάτι του χάρτη για το συγκεκριμένο σημείο που πρέπει να στρίψουμε, και άλλα πολλά. Χρήσιμα screen shots με τις πληροφορίες εμφανίζονται παρακάτω.

Έχοντας διανύσει 889km, φθάσαμε στον προορισμό μας σε 40 ώρες. Κάτι λιγότερο από δύο μέρες. Η βενζίνη θα μας κστίσει κοντά στα 96,41euro. Φυσικά οι τιμές, οι ώρες και τα km έχουν άμεση σχέση με τις επιλογές μας στην σελίδα όπου τα εισάγουμε. Και για την περίπτωση που δεν έχουμε κλείσει κάποιο ξενοδοχείο, το ViaMichelin μπορεί να μας βρεί ένα κοντά στο σημείο σο οποίο βρισκόμαστε. Ελπίζουμε κάποια στιγμή να δούμε τα συμβατά GPS Navigator της ViaMichelin και στην χώρα μας για να μπορέσουμε να κάνουμε χρήση και των τρομερών επιλογών τους.

summary4.jpg

summary1.jpg

summary2.jpg

summary3.jpg

Advertisements

Ενέργειες

Πληροφορίες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: